U trendu

Venger prihvata optužbu za nedolično ponašanje

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da će prihvatiti optužbu Fudbalskog saveza Engleske (FA) za nedolično ponašanje na pvenstvenoj utakmici protiv Barnlija.

Arsenal je u nedelju pobedio Barnli sa 2:1, a Venger je isključen u završnici utakmice pošto je vredjao i gurao četvrtog sudiju Entonija Tejlora.

On je bio ljut jer je u trećem minutu nadoknade vremena dosudjen penal za Barnli, koji je posle toga izjednačio na 1:1. Venger je trebalo da ode na tribine, ali je ostao u tunelu i odbio da se pomeri odatle, jer je želeo da odgleda utakmicu do kraja. Četvrti sudija mu je rekao da mora da se pomeri, posle čega ga je Venger gurnuo.

Venger se izvinio i zatražio saslušanje u Savezu.

„Rekao sam šta sam imao, a ostalo će biti diskretnije. Ne znam da li ću ni koliko ću biti kažnjen. Jedino što mogu da kažem je da sam bio iznenadjen isključenjem, a posle toga sam otišao u tunel, gde je i trebalo da budem. Već sam rekao da ću prihvatiti optužbu FA i nemam mnogo šta da dodam. Dovoljno sam odrastao da stanem iza svojih postupaka“, rekao je Venger, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

FA je 2012. godine tadašnjeg trenera Njukasla Alana Pardjua kaznio sa 20.000 funti i suspenzijom od dve utakmice zbog guranja sudije tokom utakmice sa Totenhemom.

„Kada se ne ponašam onako kako mislim da bi trebalo, kažem da nisam u pravu. Ja sam strastven, potpuno sam posvećen poslu i želim da pobedjujem“, rekao je Venger.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.