U trendu

Verder do opstanka golom u 88. minutu

Fudbaleri Verdera pobedili su danas u završnici Ajntraht sa 1:0 u poslednjem kolu Bundeslige i tako protiv direktnog rivala izborili opstanak u ligi.

Ajntraht će posle ovog poraza morati da igra baraž za opstanak. Pobednički gol postignut je u 88. minutu, kada je posle gužve u šesnaestercu nakon slobodnog udarca iskoristio Papi Džilobodži i smestio loptu u mrežu, što je izazvalo erupciju oduševljenja na Veserstadionu.

Hanover je od ranije eliminisan, a Štutgart je ispao posle petog uzastopnog poraza, ovog puta od Volfsburga 3:1.

Poslednje kolo u sezoni Bundeslige odlučilo je i poredak u vrhu tabele: Borusija Menhengladbah je pobedom nad Darmštatom osigurala četvrto mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona; Šalke i Majnc će u Ligu Evropa, dok će Herta u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Majnc i Herta odigrali su 0:0, tako da oba tima sada imaju po 50 bodova, ali Majnc ima nešto bolju gol razliku od tima iz Berlina. Šalke je u gostima pobedio Hofenhajm sa 4:1 i nalazi se na petom mestu sa 52 boda, tri manje od Menhengladbaha.

Šampion Bajern je kod kuće pobedio odavno eliminisani Hanover sa 3:1, a Robert Levandovski je golom potvrdio titulu najboljeg strelca ove sezone u Bundesligi i svoj učinak je zaokružio na 30 pogodaka.

Drugoplasirana Borusija Dortmund odigrala je 2:2 sa Kelnom, dok se treći Bajer Leverkuzen oprostio od svojih navijača pobedom nad Ingolštatom od 3:2 posle preokreta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar