U trendu

Verstapen stao u odbranu Masija: Bačen je pod autobus

Šampion Formule 1 Maks Verstapen stao je danas u odbranu Majkla Masija, rekavši da je bivši direktor trke „bačen pod autobus“ posle dramatične završnice prošle sezone.

Masi je smenjen prošle nedelje nakon kontroverznih odluka na trci za Veliku nagradu Abu Dabija u decembru.

Verstapen je u Abu Dabiju osvojio titulu šampiona prestigavši branioca titule Luisa Hamiltona u poslednjem krugu, a nakon što je Masi ponovo pokrenuo trku.

„Bilo je nepravedno to što se dogodilo Masiju jer je zaista bačen pod autobus. Poslao sam mu poruku. Želim mu sve najbolje u onome što sledi i samo se nadam da je to bolje nego biti direktor trke“, rekao je Verstapen novinarima u Barseloni.

Pred poslednju trku prošle sezone, u Abu Dabiju, Verstapen i Hamilton su imali isti broj bodova. Vozač Mercedesa je vodio i bio na putu da osvoji osmu titulu kada je vozač Vilijamsa Nikolas Latifi udario u zid pet krugova pre kraja nakon čega je na stazu izašlo sigurnosno vozilo.

Nakon što je dozvolio vozačima koji su se našli izmedju Hamiltona i Verstapena da preteknu lidera trke, Masi je ponovo pokrenuo trku u poslednjem krugu.

Verstapen koji je promenio gume za razliku od Hamiltona, našao se odmah iza Britanca i na kraju je uspeo da ga pretekne i osvoji titulu svetskog prvaka.

Šampion Formule 1 je naveo da je Masi bio u izuzetno teškoj poziciji, jer su mu šefovi Mercedesa i Red Bula „vrištali na uvo“.

„Možete li da zamislite sudiju u bilo kom sportu da mu trener stalno viče na uvo? Nemoguće je doneti odluku. To što je Formula 1 dozvolila da članovi timova mogu da razgovaraju sa njim dok donosi odluke je veoma pogrešno. Zato je Masi morao sam da donosi odluke, a ne da mu ljudi vrište na uvo“, rekao je Verstapen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.