U trendu

Vins Karter

Vins Karter (Vince Lamar Carter) rođen je 26. januara 1977. godine u Floridi. Iako je svoj košarkaški talenat pokazao još u srednjoj školi, kao mladić je bio okrenut pre svega muzici. Svirao je bubnjeve i pevao (bariton), a bio je i član benda osnovanog u srednjoj školi.

Kada je završio srednju školu, upisao je koledž u Severnoj Karolini. U 1997. i 1998. godini primao je košarkašku stipendiju. Diplomirao je 1998. godine, a tada je bio i draftovan od strane Golden stejta. Na dan draftovanja prava na njega menjana su, uz novčanu naknadu, za Antauna Džejmisona, sa Toronto reptorsima.

Toronto reptorsi duguju veliku zahvalnost ovom igraču koji je u velikoj meri ojačao tim i često bio igrač odluke u važnim utakmicama. Velikim delom, on je zaslužan što su Reptorsi od marginalnog tima postali poštovan protivnik u NBA ligi.

Vins Karter proglašen je za najboljeg rukija 1999. godine, pobedio je u takmičenju za najbolje zakucavanje 2000. godine i dva puta je učestvovao na All Star meču. Velika sredstva poklonio je školama, a osnovao je i sopstveni fond za pomoć deci.

Veliku zaradu donose mu i sponzori koje reklamira. Godine 2000. imao je problem sa Pumom, kojoj je morao da plati veliku odštetu zbog toga što je bez dozvole potpisao ugovor sa kompanijom Nike, koju je kasnije i promovisao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.