U trendu

Više stotina dece na „Igrama bez granica – Sport za sve“

BEOGRAD – Više stotina dece i mladih sa različitim vrstama smetnji u razvoju i invaliditeta danas je u hali „Aleksandar Nikolić“ imalo priliku da sa drugarima uživa u sportskom danu i da se oproba u Igrama bez granica, košarci u kolicima, sedećoj odbojci, badmintonu, golfu, golbalu, tekvondou, veslanju, stonom tenisu, pikadu i drugim sportovima.

„Svi zajedno upućujemo poruku ohrabrenja svoj deci da se bave sportom i poruku zahvalnosti svima onima koji su omogucili da se deca i mladi sa invaliditetom uključuju u sport“, rekao je predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda Velimir Knežević.

„Sport za sve“ kao jedinstvena manifestacija za druženje dece sa i bez smetnji u razvoju i invaliditeta, ima za cilj da promoviše i podstice znacaj sporta i fizičke kulture i inkluzivni pristup kao bitan deo sistema društvenih vrednosti zajednice.

Sa decom predškolskog i školskog uzrasta družili su se i trofejni paraolimpijci na čelu sa Draženkom Mitrovićem.

Vredna saradnja Sportskog saveza osoba sa invaliditetom (SOSIB), Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu Beograda i UNICEF-a već je donela pozitivne promene u Beogradu, zahvaljujuci finansijskoj podršci NCR Fondacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar