Volf: Nastup Mercedesa u Brazilu neoprostiv i užasan

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da je Mercedes imao „neoprostiv učinak“ u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila i da mu je žao Luisa Hamiltona i Džordža Rasela što su morali da voze „tako jadnu stvar“.

Hamilton je u nedelju na Interlagosu imao treće mesto, ali je na kraju pao na osmo, a Rasel nije završio trku zbog problema sa bolidom.

U poslednje dve trke u SAD i Meksiku, Mercedes je bio konkurentniji, ali je potpuno podbacio u Brazilu, a Volf je posle trke bio kritičan prema učinku automobila.

„Neoprostiv učinak. Za to čak i nema reči. Bolid je prošle nedelje zauzeo drugo mesto, takođe i nedelju dana pe toga, a šta god da smo uradili, bilo je užasno. Luis je preživeo tamo, ali Džordž… Žao mi je njih dvojice što voze tako jadnu stvar. To pokazuje koliko je naš bolid teško voziti, na ivici noža“, rekao je Volf, preneo je Skaj.

„Moramo da ga razvijemo bolje za sledeću godinu, pošto u sedam dana možete da završite na podijumu, da budete čvrsti, sa jednim od dva najbrža bolida, a onda da vas nema nigde i završite osmi. Totalno zbunjujuće i istovremeno neprihvatljivo za sve nas. Imamo pravu strukturu i čvrst tim, a to sada nije izgledalo kao čvrst tim“, dodao je direktor Mercedesa.

Vozači Mercedesa imali su probleme i u sprint trci u subotu, koju su završili na četvrtom i sedmom mestu.

Mercedes nema pobedu ove sezone, a prošle je ostvario jednu, kada je Rasel trijumfovao u Brazilu.

„Ovaj automobil ne zaslužuje pobedu. Moramo da zapnemo u poslednje dve trke i da se oporavimo. To je najvažnije, videćemo šta možemo da uradimo u Las Vegasu, na potpuno drugačijoj stazi i u Abu Dabiju. Ali nastup u Brazilu… nemam reči“, naveo je Volf.

Na konstataciju da su do kraja sezone ostale još dve trke, Hamilton je rekao: „Hvala bogu“.

„Još dve trke sa ovom stvari, a onda se nadamo da je više nećemo voziti“, dodao je sedmostruki svetski šampion.

Mercedes poslednji put nije ostvario pobedu u sezoni 2011. godine.

Pretposlednja trka u sezoni vozi se 19. novembra u Las Vegasu.

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com