U trendu

Vozači i ekipe Formule 1 podržali odluku o otkazivanju trke na Imoli

Vozači Formule 1 podržali su današnju odluku rukovodstva takmičenja i lokalnih vlasti da otkažu trku za Veliku nagradu Emilije Romanje zbog velikih poplava u severnoj Italiji.

Odluka o otkazivanju doneta je zbog crvenog meteo alarma u Italiji zbog jake kiše, velikih poplava i klizišta i teškoj situaciji u regionu.

Formula 1 je navela želju da se izbegne vršenje daljeg pritiska na lokalne vlasti i hitne službe, uz spasavanje koje se sprovodi u čitavom regionu.

U regionu Emilija Romanja oko 5.000 ljudi evakuisano je iz svojih domova, a poginulo je najmanje pet osoba.

Trka je trebalo da se održi u nedelju od 15 časova, a tokom petka i subote slobodni treninzi i kvalifikacije.

Sedmostruki svetski šampion iz Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je bezbednost na prvom mestu.

„Nadam se da su svi u Emiliji Romanji bezbedni i da čuvaju jedni druge. Mislimo na one koji su pogođeni ovom tragedijom i neverovatne hitne službe koje rade na terenu. Svi razumemo da je bezbednost na prvom mestu. Jedva čekam da vas sve vidim na sledećoj trci“, naveo je Hamilton na društvenim mrežama.

Sa njim se složio i vozač Meklarena Lando Noris.

„Volim trkanje, ali važnija je bezbednost. Žao mi je svih navijača, vratićemo se na Imolu, budite bezbedni“, rekao je Noris.

Njegov timski kolega Oskar Pjastri poslao je poruku podrške.

„Mislim na sve koji su pogođeni poplavama u regionu. Izvinjavamo se navijačima što nećemo moći da se takmičimo, radujem se mojoj prvoj trci na Imoli u budućnosti. Budite bezbedni“, rekao je on.

Ekipa Alfa Tauri, čija je fabrika u Faenci, gradu udaljenom manje od 20 kilometara od Imole, izrazila je zabrinutost zbog situacije.

Jedina ekipa sa sedištem u Italiji, Ferari, čija je fabrika u Maranelu u regionu Emilija Romanja, poslala je podršku.

„Ferari u potpunosti podržava odluku da se otkaže trka u Imoli. Iako je to za nas domaća trka i zbog toga nama važnija, glavni prioritet sada mora da bude bezbednost svih koji žive i rade u pogođenim područjima“, naveo je Ferari.

I direktor ekipe Has Ginter Štajner podržao je odluku o otkazivanju trke.

„Cela ekipa misli na ljude koji su pogođeni poplavama“, rekao je Štajner.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.