U trendu

Završena druga etapa trke „Beograd-Banjaluka, Kačmarek pobednik

VLASENICA – Pobednik najteže etape 14. izdanja trke „Beograd – Banjaluka“, koja je vožena od Bijeljine do Vlasenice, biciklista je ekipe Mazovja srce Poljske Jakub Kačmarek, koji je 181 kilometar prevezao za 4:25,44.

On je kroz cilj prošao ispred Urugvajca Fabrisija Ferarija, koji vozi za kineski tim ŠIOS, dok je treće mesto zauzeo Marti Markes iz španske Kern farme.

Sjajna publika u Vlasenici, koje je zbog strogih epidemioloških mera bilo manje nego prošle godine, ipak je tokom ceremonije proglašenja pobedika najglasnije pozdravila Banjalučanina Dušana Kalabu, koji je sjajnom vožnjom osvojio crvenu majicu namenjenu najboljem sprinteru.

„Bilo je izuzetno teško i naporno, ali su mi timske kolege mnogo pomogle na odlučujućem brdu. Ne znam još kakvu taktiku ćemo imati u preostale dve etape, ali sam optimista i nadam se da mogu zadržati prvo mesto u generalnom plasmanu“, rekao je Kačmarek, koji ima 18 sekundi prednosti ispred Martija Markesa.

Sjajan nastup na Trci kroz Srbiju i pobedu Dušana Rajovića u poslednjoj etapi od Zrenjanina do Novog Sada krunisan je Kalabinim preuzimanjem majice za najboljeg sprintera.

„Pre etape smo odlučili da budemo agresivni i da napadnemo crvenu majicu. Uspeo sam u tome, jer sam bio prvi na dva prolazna cilja, naravno uz pomoć kolega, a prošao sam prvi i na brdskom cilju. Prezadovoljan sam, s obzirom da imam prilično veliku prednost u odnosu na konkurente, optimista sam da ću sačuvati majicu u preostale dve etape“, rekao je
Kalaba.

Sutra je na programu treća etapa od Teslića do Prnjavora preko Doboja i Dervente.

Ko će poneti titulu ukupnog pobednika, saznaćemo u poneđeljak kada će biciklisti voziti od Dervente preko Srpca, Gradiške i Laktaša do Banjaluke, gde će trka tradicionalno završiti krugovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.