Završena Školarijda; Tanasković: Deca otišla srećna

BEOGRAD – Svetske sportske igre školaraca uspešno su završene u Beogradu, a skoro 2.000 osnovaca iz 36 država ponelo je kući pozitivne utiske iz Srbije.

Kako je saopšteno, na Školarijadi srpski osnovci osvojili su 111 medalja u 12 sportova i u generalnom poretku zauzeli drugo mesto, iza Ukrajine sa 149 medalja.

„Prezadovoljni smo kako je sve proteklo. Nismo imali ni jednu problematičnu situaciju. Najvažnije je da su deca iz Beograda otišla srećna, zadovoljna i zdrava. Nije bilo pozitivnog testa, po odlasku iz Srbije. Da nije bilo situacije sa pandemijom virusa, siguran sam da bismo imali više od 5.000 učesnika, ali znamo kakvo je vreme i zato ističem da smo i sa ovim brojkama zadovoljni. Da svet uskoro počne da živi normalno, a Beograd da za 10 godina opet bude domaćin Školarijade“, izjavio je predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković.

Učesnici prve, istorijske Školarijade, takmičili su se u atletici, košarci, basketu 3×3, šahu, fudbalu, džudou, karateu, orijentiringu, plivanju, stonom tenisu, tekvondu, rvanju, badmintonu i odbojci.

Naredna Školarijada održaće se 2023. godine u Brazilu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.