U trendu

„Zlatna“ Milica: Još ne mogu da verujem šta smo uradili

Nova svetska šampionka u tekvondou Milica Mandić izjavila je da je presrećna sto je posle olimpijske osvojila i svetsku titulu i zahvalila se svima koji su bili uz nju i kad je dobro i kad je loše.

„I dalje ne mogu da verujem šta smo uradili. Presrećna sam što sam se popela na krov sveta. Imala sam težak zadatak, u prvom kolu bivša svetska prvakinja iz Kube, nakon toga dve dobre takmičarke iz Turske i Makedonije, da bi u polulufinalu „radila“ sa jednom od omiljenih boraca iz moje kategorije Rešmi Ogink, prema kojoj imam veliko poštovanje i nju sam pobedila na zlatan bod. I na kraju aktuelna svetska i olimpijska prvakinja. I jos lepše mi je što sam je pobedila na njenom terenu. Ovo mi je bila najteža godina do sada, dve povrede za redom, ali sam uz Galetovu (trener Dragan Jović) pomoć i celog stručnog tima uspela da prebrodim sve prepreke“, poručila je Mandićeva.

Trener Jović rekao je da je zlatna medalja velika, prvo za Milicu, a potom za sve koji su uz nju.

„Nikada nismo hteli da se „vadimo“ na povrede i to bude izgovor za poneki neuspeh, ali ono što je ona prošla poslednje dve-tri godine može samo istinski šampion. Mnogo mi je drago zbog nje, još draže kada znam da ni za ovo takmičenje zbog nekih povreda nije bila 100 odsto spremna. Njena upornost, mentalni sklop i želja za uspehom je dovela to titule prvaka sveta. Ponosan sam što sam deo te priče koja je za Holivud. Ne bih da budem alav, ali imamo sutra još dva takmičara i stvarno verujem da možemo još“, izjavio je Jović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.