U trendu

Zvezda donirala šahovske table KPZ „Padinska skela“

BEOGRAD – Šahovski klub Crvena zvezda donirao je 17 tabli i satova Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli sa željom da tamo zaživi šahovska sekcija.

Kako se navodi na sajtu kluba, delegacija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Srećkovićem Kuburom, direktorom Dragoljubom Raičkovićem i dvojicom velemajstora Boškom Abramovićem i Stefanom Đurićem, posetila je ovaj zavod.

U srdačnom razgovoru sa upravnikom Vladimirom Bukvićem i načelnikom za tretman Sašom Popovićem, dogovorena je dalja saradnja dve institucije.

Zvezda će, kad se budu stekli uslovi, organizovati simultanku u zatvoru gde će dvojica velemajstora odigrati sa 20 osuđenika partiju šaha, ali je takođe predviđena i organizacije kulturnog programa.

„Ovde smo na inicijativu rukovodstva Zavoda. Na licu mesta smo videli njihov trud da osuđenike tokom izdržavanje kazne pripreme za punopravne članove društva u socijalnom i ekonomskom smislu. U tom plemenitom nastojanju, od nas i mene lično će uvek imati podršku. Kao konkretan korak je dogovorena šahovska simultanka između našeg kluba i Zavoda u Padinskoj skeli, koju ću pokušati da dodatno oplemenim pozorišnom predstavom. Ujedno pozivamo i druge da pružamo ruke ljudima koji žele da se vrate na pravi put“, rekao je predsednik kluba, inače poznati srpski glumac Aleksandar Srećković Kubura.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.