U trendu

Zvezda hoće 10. pobedu u nizu protiv Rada, Partizan – Spartak

BEOGRAD – Utakmicama 27. kola nastavlja se takmičenje u Superligi Srbije u kome fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Rada na Banjici, niški Radnički gostuje Zemunu, a Partizan čeka subotički Spartak.

Partizan, sa privremenim trenerom Žarkom Lazetićem, traži izlaz iz krize, nagovešten ubedljivim trijumfom u sredu nad Napretkom (4:0) u četvrtfinalu Kupa Srbije, i prvu pobedu u Superligi nakon dva poraza i remija.

Za razliku od crno-belih, njihov rival Spartak vezao je dve pobede i znatno mirnije čeka duel u Humskoj, na pristojnoj razdaljini od konkurenata u borbi za opstanak.

Istovremeno, u subotu od 15 sati, počinje meč Zemuna i Radničkog u Gornjoj varoši, gde domaćinu „gori“ za opstanak, a Nišlijama u trci za liderom Crvenom zvezdom.

Dan kasnije slične uloge su i na Banjici u duelu Rada i Crvene zvezde, koja želi da bar zadrži sedam bodova više od Radničkog protiv tima koga je devet puta savladala iz isto toliko poslednjih sudara za četiri i po godine, odnosno još od eliminacije iz Kupa 2014. godine.

Runda se otvara danas duelom direktnih protivnika za očuvanje statusa superligaša Bačke i Dinama u Palanci, a izdvaja se i onaj u Novom Sadu između Vojvodine i Čukaričkog.

Raspored utakmica, danas: Bačka – Dinamo (18 sati). Subota: Partizan – Spartak (15), Zemun – Radnički (15), Radnik – Napredak (16), Mačva – Proleter (18). Nedelja: Rad – Crvena zvezda (17), Mladost – Voždovac (18), Vojvodina – Čukarički (19).

Tabela: Crvena zvezda 72 boda, Radnički Niš 65, Partizan 51, Čukarički 49, Mladost 39, Napredak 35, Proleter 34, Radnik 32, Vojvodina 29, Mačva 28, Voždovac 28, Spartak 26, Bačka 22, Rad 21, Dinamo 19, Zemun 18.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.