U trendu

Zvezda i „Gasprom“ produžili saradnju do 2022. godine

BEOGRAD – Fudbalski klub Crvena zvezda i ruski naftni gigant „Gasprom njeft“ potpisali su danas novi, dvogodišnji ugovor, do leta 2022. godine.

Sporazum su PREDSTAVILI generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić i član Upravnog odbora kompanije „Gasprom njeft“ Aleksandar Dibalj, čime je zvanično produžena saradnja započeta još 2010. godine.

„Gasprom“ već 10 godina radi u Srbiji i postao je jedan od najvećih investitora u zemlji. Ne bavimo se samo biznisom, razvijamo i kulturu, a dogovor sa Zvezdom je primer takve saradnje“, rekao je Dibalj na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“.

On je dodao da Zvezda daje dobre rezultate i na biznis planu.

„Kada smo ranije birali klub za saradnju nismo mogli da ne izaberemo Zvezdu, jednu od najboljih u regionu sa velikim imenom. Crvena zvezda je napravila korak napred i zato smo potpisali novi ugovor“, rekao je Dibalj, koji nije želeo da govori o ciframa sponzorstva, ali je dodao da su isti kao u prethodnom ugovoru.

Mediji su ranije preneli da Crvena zvezda godišnje od „Gasproma“ dobija četiri miliona evra, uz određene bonuse.

„Ponosni smo što smo potpisali ugovor sa“ Gasprom“-om i doživljamo ga priznanje za sve uspehe, ali i kao bratski odnos Rusije i Srbije. „Gasprom“ je podržavao Zvezdu kada je bio težak period, ali i sad kada beležimo velike uspehe. Sigurno je da ne ni bili toliko veliki rezultati bez podrške“ Gasproma“, naveo je Terzić, uz obećanje da će se Zvezda truditi da bude još bolja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.