U trendu

Zvezda i Partizan za finale ABA: Prvi čin

BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras u hali „Aleksandar Nikolić“ igraju prvi meč polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Na programu je četvrti večiti derbi u sezoni, sigurno najbitniji do sada jer je ogroman ulog – nastavak borbe za trofej na Jadranu koji donosi i Evroligu.

Zvezda, koja je dva puta nadigrala crno-bele u sezoni ali i izgubila za pehar Kupa Radivoja Koraća, regularni deo završila je sa impozantnim skorom 21-1, Partizan je bio četvrti, ali sve se to zaboravlja u doigravanju.

U seriji na dve pobede najvažnija je prva utakmica, smatra trener crveno-belih Milan Tomić.

„Protiv Partizana smo igrali tri puta ove sezone. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, šta mogu da naparave na terenu. Napravili smo dobre treninge i spremni smo da napravimo prvi korak, a to je bude 1:0. Bitno je krenemo sa pobedom“, rekao je Tomić na konferenciji za medije.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri ulogu favorita prepustio je Crvenoj zvezdi.

„Zvezda je napravila odličnu ekipu, da se odmah vrati u Evroligu. Odavno nisam video tako talentovan tim u ABA. Oni su favoriti i za mene , za nijansu bolji od Buducnosti. Tempirali su formu, nisu imali povrede. Imaju evroligaške igrače, Lazića koji ima vise trofeja od svih drugih igrača, ali i Čovića koji uđe sa klupe i menja utakmicu“, pohvalio je protivnika Italijan.

Pored večitih rivala drugi polufinalni par čine Cedevita i branilac pehara Budućnost, koji se sastaju u ponedeljak u Zagrebu.

Utakmica Zvezde i Partizana igra se večeras od 19 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.