U trendu

Zvezda porazom u Helsinkiju do 3. kola kvalifikacija za LŠ

HELSINKI – Fudbaleri Crvene zvezde porazom večeras na gostovanju Helsinkiju sa 2:1 (0:0), plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nakon trijumfa u Beogradu 2:0, tim Vladana Milojevića je gubio od 46. minuta golom Sebastijansa Dalstroam, Dušan Jovančić je već u 56. izjednačio i rešio pitanje prolaza, dok je Riku Riski u samom finišu doneo pirovi pobedu domaćinu.

Poraz u Finskoj dobra je opomena za prvaka Srbije, posebno što je u periodu od 10 minuta početkom drugog poluvremen bila blizu drame, odnosno od gola Dalstroma posle kiksa Milana Rodića i lakog prolaza pored Srđana Babića, ali je Jovančić umirio domaćine.

Pre lagane egzekucije srpskog veziste, na sjajnu asistenciju Marka Marina, Helsinki je imao zicer koji nije iskoristio zahvaljujući intervenciji golman Milana Borjana, što je možda i preokrenulo tok utakmve.

Do kraja nije viđeno puno toga, osim što je u 92. minutu Riski matirao Borjana za pobedu koja nije značila ništa.

Zvezda je, teže nego što se očekivalo, preskočila drugu od četiri prepreke ka elitnom takmičenju i obezbedila duele, verovatno sa danskim Kopenhagenom.

Ponovo će na sever „starog kontinenta“, ali će morati mnogo bolje kako bi osigurala jesen u Evropi.

Meč je obeležila i provokacija Albanaca, sa albanskom i kosovskom obeležjima, prema navijačima Zvezde, posle čega je reagovalo obezbeđenje i premestilo ih na veću daljinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.