U trendu

Zvezda u Krasnodaru: Da li je završen decenijski post?

Fudbaleri Crvene zvezde danas igraju u Krasnodaru prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope sa ciljem da posle tačno decenije izbore plasman u grupnu fazu tog takmičenja.

Crveno-beli su pre 10 godina vojevali bitke sa Bajernom, Boltonom, Arisom i Bragom u Ligi Evrope, iz tog tima su i sada u Zvezdi Nenad Milijaš i Dušan Anđelković (inače bivši prvotimac Krasnodara), a da bi ponovili takav uspeh moraju da naprave još jedan podvig i eliminišu skupoceni ruski tim.

Ekipa Vladana Milojevića u odličnom raspoloÅŸenju je otputovala u Rusiju, sa osam uzastopnih pobeda, među kojima su dva nad praÅ¡kom Spartom u prethodnom kolu kvalifikacija za LE, i sa prvog mesta na tabeli Superlige Srbije.

Za razliku od vicešampiona Srbije, fudbaleri Krasnodara igraju promenjivo na startu sezone i nalaze se na petom mestu ruskog šampionata, ali se u ekipu nakon povrede vraća najbolji igrač i strelac, ali i prvi napadač reprezentacije Rusije Fjodor Smolov.

Trener Zvezde Vladan Milojević respektuje narednog protvnika, ali naglašava da ga se ne plaši.

„Krasnodar je tim iz vrha ruskog fudbala, ali mi nismo slučajno doÅ¡li ovde. Biće teÅ¡ko, dobro smo se spremili i imaćemo Å¡ta da pokaÅŸemo. Grb i istorija Crvene zvezde nam ne daju da se bilo koga plaÅ¡imo“, poručio je Milojević na zvaničnoj konferenciji za medije u Krasnodaru.

Za Krasnodar igra doskoraÅ¡nji fudbaler i đak Crvene zvezde Mihailo Ristić, pa interesantan duel sa njim priÅŸeljkuje Slavoljub Srnić.

„Očekujem 0:1, ne moram da budem strelac, neka bude asistencija. Biće mi čudno da igram protiv Ristića, do juče smo igrali zajedno. Åœelim mu da počne utakmicu“, kazao je Srnić koji priÅŸeljkuje da Ristić prođe kao Å¡to je Srđan PlavÅ¡ić u sudarima sa Crvenom zvezdom ovog leta u dresu Sparte.

Crvena zvezda bi trebalo da nastupi u sastavu: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Le Talek, Donald, Kanga, Milić, Srnić, Boaći.

Krasnodar: Sinicin, Janbaev, Grankvist, Martinovič, Ristić, Gazinski, Kabore, Pereira, Åœoazinjo, Klaeson, Vamberto.

Utakmica se igra od 19 sati na ultramodernom stadionu Krasnodara kapaciteta 34.291 mesta, otvorenog prošle godine za Mundijal u Rusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar