U trendu

Zvezda ubedljiva – 4:0 protiv Rada

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na Banjici ekipu Rada sa ubedljvih 4:0 u utakmici 29. kola Super lige Srbije.

Strelci za Zvezdu bili su Srdjan Plavšić u 34. i 70. minutu, Mihailo Ristić u 65. i Marko Petković u 73. minutu.

Crveno-beli su prvi na tabeli domaćeg šampionata sa 76 bodova, imaju šest više od drugoplasiranog Partizana, dok je Rad na 11. poziciji sa 32 boda.

Zvezda je vodila na poluvremenu 1:0, iako je Rad na početku meča imao dve velike prilike. Borko Veselinoć i Djordje Denić su bili sami pred Filipom Manojlovićem, ali je prvi šutirao preko gola, a drugom je golmam crveno-belih odbranio.

Prednost Zvezdi doneo je Plavišić u 34. minutu, kada je primio loptu na sredini terena, došao na 20 metaar od gola, namestio se i lepim udarcem savladao Nikolu Mirkovića.

Fudbaleri Rada su na početku drugog poluvremena žestoko protestovali pošto im arbitar Bojan Nikolić nije svirao penal posle starta Aleksandra Lukovića nad Lazarom Miloševim.

Zvezda je u nastavku bila bolji rival, a nadmaoć na terenu krunisala je sa još tri gola i na kraju ubedljivo slavila.

Ekipa iz Ljutice Bogdana u narednom kolu dočekuje Borac, dok Rad ide u goste Metalcu.

Fudbaleri Čukaričkog i Mladosti odigrali su nerešeno 1:1.

Mladost je do prednosti stigla iz prve prilike na utakmici. Saša Jovanović je povukao kontru sa svoje polovine terena i na levom boku je proigrao Obioru Oditu, koji je posle prodora centrirao i u petercu pronašao Jovanovića, a ovaj je samo malo okrznuo loptu i prosledio je u mrežu Čukaričkog.

Čukarički je u 60. minutu stigao do izjednačenja i to iz jedanaesterca koji je minut ranije posle centaršuta Bogosavca sa leve strane skrivio Radoš Protić oborivši u petercu Jevtića. Siguran izvodjač penala bio je Ognjen Ožegović.

Čukarički je deseti na tabeli sa 37 bodova, dok je Mladost peta sa 45.

Istim rezultatom završen je i meč u Novom Sadu izmedju Vojvodine i Radničkog iz Niša. Radnički je poveo golom Marka Mrkića iz jedanaesterca u 34. minutu, a bod Vojvodini doneo je Nikola Trujuć pet minuta kasnije.

Ekipa iz Novog Sada je treća na tabeli sa 58 bodova, dok je Radnički šesti sa 44.

Fudbaleri Voždovca su u gostima slavili protiv Javora sa 1:0, a strelac jedinog gola bio je Stefan Dražić u 10. minutu.

Bačka je na svom terenu pobedila Novi Pazar sa 1:0, istim rezultatom je Napredak u Čačku slavio protiv Borca, dok je meč Spartaka i Metalca završen bez golova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.