U trendu

Zvezda večeras protiv CSKA u Moskvi

MOSKVA – Košarkaši Crvene zvezde večeras od 18 sati igraju protiv CSKA u Moskvi u 31. kolu Evrolige.

Crveno-beli će u Rusiji igrati bez povređenog Duopa Rita, a trener Dejan Radonjić rekao je da njegov tim rezultatski rasterećeni u večerašnjem meču.

„Nemamo pauzu, sledi CSKA i lako je pričati o njima. Vrlo kvalitetan protivnik sa velikim iskustvom, tim koji ide u borbu za osvajanje titule. Rit sigurno ne putuje, imamo rovitih igrača sa određenim problemima, ali moramo od treninga do treninga da donosimo odluke. Rezultatski smo rasterećeni, pa možemo da razmišljamo drugačije nego da utakmica ima i takmičarsku težinu. Trudićemo se da pružimo dobar otpor i nadamo se da možemo da budemo konkuretni“,rekao je Radonjić.

Prvotimac crveno-belih Dejan Davidovac ističe da su prethodne utakmice u Evroligi i dve pobede (Himki i Panatinaikos) mnogo značile za samopouzdanje ekipe.

„Jesmo izgubili šanse za plej-of, ali je vrlo važno da igramo što je bolje moguće, da se skoncentrišemo na neke stvari koje možemo da ispravljamo u našoj igri, jer nam sledi najvažniji deo sezone. Ekipa CSKA jak protivnik, kandidati za osvajanje EL, plasman u Top 4 ili Top 8 se podrazumeva. Očekuje nas totalno drugačija utakmica od one u Beogradu, jer sve ekipe koje preferiraju vrh sada tempiraju formu za ono što sledi“, rekao je Davidovac.

CSKA ima skor od 19-10 na drugom mestu na tabeli Evrolige, dok je Zvezda na učinku od 9-21.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.