U trendu

Aleksinac: Zbog trovanja isparenjima lepka 102 radnika potražila pomoć lekara

Zbog trovanja isparenjima lepka pomoć lekara su tokom večeri i noći potražila 102 radnika, izjavio je direktor aleksinačke bolnice Goran Vidić.

Prema njegovim rečima, četiri radnika i dalje se nalaze na lečenju u bolnici u Aleksincu.

„Svi pacijenti su bili sa istim simptomima, jakim kašljem, gušenjem, grebanjem u grlu, malaksalošću i glavoboljama, a nekoliko pacijenata imalo je i stomačne tegobe“, izjavio je Vidić.

Zbog teže kliničke slike šest radnika prebačeno je sinoć na toksikologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

U toj zdravstvenoj ustanovi su saopštili da su nakon pregleda i primljene terapije tri pacijenta puštena na kućno lečenje, a tri zadržana u bolnici.

„Zadržane su pacijentkinje B. U. (45) i D. P. (47) i pacijent M. K. (29). Svi su svesni, komunikativni i potpuno hemodinamijski stabilni“, naveli su u toj zdravstvenoj ustanovi.

Policijska uprava u Nišu je saopštila da je do trovanja u fabrici „Magna“ došlo sinoć oko 20 časova.

„Svi radnici iz fabrike su evakuisani, a ekipe Sektora za vanredne situacije iz Aleksinca i Niša obavile su pretragu fabrike“, kazali su u niškoj policiji.

Policija i vatrogasci, kazali su, pomogli su da svi radnici bezbedno napuste fabriku i nastavili da dežuraju u fabričkom krugu.

Prema nezvaničnim informacijama, radnici su se otrovali isparenjima nakon što su juče oko 17 časova majstori lepili podlogu u fabričkom pogonu u kome se proizvode presvlake za automobile.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar