U trendu

Anđelković za Betu: Intelektualci i javne ličnosti nisu hteli da rizikuju s Vučićevom politikom

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije uspeo da formira dugo najavljivani „pokret za državu“ jer intelektualci, javne ličnosti i pojedine stranke nisu htele da rizikuju s politikom čiji „brod tone“.

Anđelković je agenciji Beta kazao da je Vučić svestan da on i Srpska napredna stranka (SNS) gube poverenje u narodu.

„Intelektualci, javne ličnosti i pojedine stranke, na koje je Vučić računao, uvideli su da njegovo vreme prolazi i nisu hteli da se na taj način eksponiraju bez obzira na moguću ličnu korist. Iako je svestan da on i SNS gube poverenje u narodu, morao je da na predstojeće izbore izađe pod sadašnjim plaštom“, rekao je analitičar.

Dodao je da, prethodno, i rukovodstvo SPS-a nije prihvatilo stav Ivice Dačića da ta stranka postane deo Vučićevog pokreta.

„Socijalisti nisu dozvolili da njihova stranka izgubi subjektivitet i da se potpuno utopi u SNS“, rekao je Anđelković.

Naveo je i da je Vučić rukovodstvu SNS-a dao kvote o broju akademika, glumaca, sportista i intelektualaca koje bi trebalo da dovedu u tzv. pokret za državu.

„Međutim, pokazalo se, osim u par slučajeva, da je to nemoguća misija. Da bi napravili pokret njima nije bila dovoljna sadašnja koalicija unutar njihove liste, već im je bilo potrebno da nekog novog uključe. Nisu uspeli da u taj pokret uvuku nijedan relevantan faktor, tako da bi stvaranje Vučićevog pokreta ličilo na komediju“, ocenio je Anđelković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар