U trendu

Arno Gujon imenovan za direktora Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju

Vlada Srbije na današnjoj sednici imenovala je političara francuskog porekla, Arnoa Gujona na mesto direktora Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju.

Kako je saopšteno, zadatak te kancelarije je da se domaćoj i stranoj javnosti promovišu državni interesi kroz prezentovanje nacionalnih vrednosti i ciljeva naše zemlje.

Kancelarija će imati za cilj da doprinese boljem protoku informacija, i obavljaće stručne poslove za potrebe Vlade Srbije, navedeno je u saopštenju.“Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću i premijeru Milošu Vučeviću na poverenju i velikoj podršci. Daću sve od sebe da stvorimo lepšu i istinitiju sliku o Srbiji i Srbima. Počinjemo sa radom odmah“, rekao je Arno Gujon.

Gujon je osnicač francuske humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ koja od 2004. godine pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji.

Živi u Srbiji od 2012. godine, dobitnik je brojnih visokih priznanja u Srbiji i Republici Srpskoj, između ostalih Ordena Svetog Save prvog reda, Ordena Njegoša prvog reda, Zlatne medalje predsednika Srbije za zasluge.

Od novembra 2020. do maja 2024. godine obavljao je funkciju v.d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.