Aron Čonka (DZVM): Vučić ničim nije zaslužio priznanje počasnog građanina Subotice

Predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM) Aron Čonka izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ničim nije zaslužio priznanje počasnog građanina Subotice.

Čonka je agenciji Beta kazao da proglašenje Vučića za počasnog građanina Subotice predstavlja markentiški trik Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) koji u Subotici drže vlast.

„Vučić nije doprineo razvoju grada i nema ništa što bi ga povezalo sa Suboticom. On ničim nije zadužio Suboticu da bi bio proglašen za počasnog građanina. Kategorija počasnog građanina bi trebalo da se zasluži dugogodišnjim radom i prisustvom u bilo kom gradu“, ocenio je Čonka.

Dodao je da SNS i SVM imaju većinu u Skupštini Subotice i da mogu „svašta da izglasaju“.

„Oni mogu da izglasaju i da Tisa teče unazad iako Tisa neće teći u obrnutom pravcu. Proglašenje Vučića za počasnog građanina Subotice predstavlja markentiški trik SNS-a i SVM-a“, zaključio je Čonka.

Odbornici Skupštine grada Subotice proglasili su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića za počasnog građanina.

U obrazloženju odluke se navodi da je Vučić zaslužan za „istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanju ugleda grada Subotice u zemlji u inostranstvu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.