U trendu

BIA: Miketić nije predmet bilo kakve obrade, sam neka kaže gde je i kako nastao snimak

  Bezbednosno-informativna agencija (BIA) saopštila je večeras da poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić, koji je ranije optužio „bezbednosne službe ili paraslužbe“ da mu prete objavljivanjem navodno eksplicitne fotografije iz privatnog života, nije predmet „bilo kakve obrade ili interesovanja“ BIA. 

U saopštenju se navodi da je odmah po Miketićevoj objavi o postojanju te fotografije, BIA „u okviru svojih zakonskih ovlašćenja“ pokrenula „intenzivnu istragu koja za cilj ima utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa samim snimkom i osobama koje se na njemu nalaze, uz poštovanje svih načela zakonitosti i privatnosti lica sa snimka“. 

„Možemo da saopštimo da su eksperti Bezbednosno-informativne agencije utvrdili da je u pitanju samo isečak dužeg snimka za čiji nastanak BIA ne snosi nikakvu odgovornost“, stoji u saopštenju.

Agencija je pozvala poslanika Zajedno da „prestane sa napadima na službe bezbednosti Republike Srbije i predsednika Srbije i da, pošto je u javnosti otvorio temu svog privatnog snimka, javno saopšti kako je, gde i pod kojim okolnostima i od strane koje osobe nastao snimak njega i izvesne osobe kao i šta snimak sadrži“. 

Manje od 12 sati od emisije „Hit tvit“ na televiziji Pink u kom ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazivao „ljudskom sramotom“ i kazao da „zna nešto“ o Miketiću, poslaniku Zajedno je upućena poruka sa nepoznatog broja u kojoj mu se preti objavljivanjem eksplicitne fotografije iz privatnog života.

Miketić je ranije danas izjavio da mu nije poznat sadržaj onog čime žele da mu „prete iz vlasti“, ali da je pripremio porodicu na to da će napad uslediti i da je moguće da neke stvari budu izmontirane uz pomoć „današnje tehnologije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar