U trendu

Biramo Beograd’ o pretnjama Stankoviću: Režim još jednom pokazao svoje nasilničko lice

 Koalicija „Biramo Beograd“ osudila je danas pretnje upućene porodici kandidata za gradonačelnika liste „Biramo Niš“ Đorđa Stankovića, uz ocenu da je aktuelni režim „još jednom pokazao svoje pravo nasilničko lice“.

„Naša lista poručuje da nas ovakvim potezima neće zastrašiti niti zaustaviti u borbi protiv režima Aleksandra Vučića, kao i da ćemo biti još odlučniji u nameri da ne prepustimo naše gradove i opštine bez borbe“, navodi se u saopštenju beogradske koalicije.

Dodali su da su odavno svesni toga da je biti opozicija u Srbiji postalo opasno, kao i da „ova vlast ne preza ni od čega kako bi se obračunavala sa političkim neistomišljenicima“.

„Ipak, nedvosmisleno poručujemo da nasilje ne sme biti legitiman način političke borbe, posebno ne pretnje koje uključuju i spominjanje dece“, piše u saopštenju.

Kandidat za gradonačelnika Niša koalicije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković izjavio je danas da su mu upućene pretnje da „izmesti porodicu“ iz tog grada.

Stanković je na konferenciji za novinare u Nišu rekao da je jutros iz više izvora nezvanično savetovan da „izmesti porodicu iz Niša“, i da mu je rečeno da to nisu „čaršijske priče“ i da sledi priča o njegovom bratu, majci i njemu u medijima.

„Sledi ti pakovanje, priča o tvom bratu, majci i tebi. I bolje ti je da te nema, a da tvoju ženu i decu pošalješ van grada“, citirao je Stanković upućene pretnje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.