U trendu

Čaušić: Helikopteri MUP-a odigrali značajnu ulogu stavljanju požara pod kontrolu

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da su u gašenju požara u kineskom tržnom centru u novobeogrdaskom bloku 70, koji je izbio jutros nešto pre 7.00 časova, značajnu ulogu odigrali helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

On je kazao za televiziju N1 da su helikopteri za gašenje požara prvi put upotrebljeni u „urbanom jezgru“ i to po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

„Tri helikoptera MUP-a su obavila odličan posao. Oni su iz vazduha hladili objekat i omogućili vatrogasima da priđu što bliže i šmrkovima gase požar sa zemlje“, objasnio je Čaušić.

On je dodao da je spašen veliki broj lokala koji se nalaze na drugoj strani tog tržnog centra jer je požar stavljen pod kontrolu.

„I pored toga požar još uvek nije lokalizovan. Bilo je i nekoliko detonacija. Pretpostavljamo da su to bile plinske boce iz nekog od restorana u tržnom centru“, kazao je Čaušić.

Istakao je da je za sada najvažnije da požar bude lokalizovan i ugašen, a da će istraga utvrditi tačan uzrok izbijanja vatre.

„Najbitnije je da je akcija sprovedena brzo i precizno i da nema povređenih i stradalih“, naglasio je Čaušić.

Načelnik Sektora za vanredne situacije je rekao i da je u gašenju požara, pored tri helikoptera, učestvovalo i 75 vatrogasaca i 26 vatrogasnih vozila.

„Veliki izazov za pripadnike MUP-a je bio i da spreče vlasnike lokala da uđu u tržni centra ne bi li spasili robu iz svojih lokala“, istakao je Čaušić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar