U trendu

Čedomir Jovanović: U srpskoj politici postoje dva i po političara, podržao bih nekog boljeg od mene

Lider Liberalno demokratske patije (LDP) Čedomir Jovanović, koji je nosilac izborne liste „Čedomir Jovanović – Mora drugačije“, izjavio je da bi rado podržao nekog političara ako je bolji od njega, ali da mu se čini da su svi drugi samo bolji u „izbegavanju“ onog što smatra nužnim.

„To je spisak problema koji razaraju ovo društvo, koji se ne mogu vezati samo za jednu stranku ili jednu epohu, to su temelji našeg društva koje je nestabilno i tone, zbog toga što se ti problemi nisu rešili, to je pitanje srpske države, njenog karaktera i orijentacije“, rekao je Jovanović u intervjuu za današnju Politiku.

Na konstataciju da mu je slogan „Mora drugačije“ i na pitanje može li se drugačije s obzirom na to da su isti ljudi 30 godina u politici, on je rekao: „U politici ima dva i po političara, imate Vučića, Dačića i mene“.

„Ja se obraćam svojoj generaciji. Pogledajte, imate Stranku slobode i pravde, pa Zeleno-levi front, pa Ćuta, pa ‘Otete bebe’, pa Zavetnici, Dveri, pa se pitate gde je ovde stranka. Izađeš s Miroslavom Aleksićem na izbore, pa je l’ to alternativa Vučiću?“, rekao je Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)