U trendu

Danas počinje prijava za prijemne ispite za specijalizovana odeljenja srednjih škola

Prijava učenika za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija, kao i za umetničke srednje škole počinje danas i trajaće do 22. aprila, do 16 sati, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Elektronska prijava kandidata vrši se na portalu Moja srednja škola (mojasrednjaskola.gov.rs), a učenici se mogu direktno prijaviti i u svojoj osnovnoj ili u školi u kojoj polažu 19. ili 22. aprila od 9 do 16 sati.

Polaganje prijemnih ispita biće organizovano u srednjim školama od 10. do 19. maja, a učenici svoje rezultate moći će da vide na portalu Moja srednja škola, dodaje se u saopštenju.

Preliminarnim planom upisa previđeno je nešto manje od 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija za matematiku, fiziku, geografiju i istoriju, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, sport, bilingvalna odeljenja, kao i za umetničke srednje škole – likovne, baletske i muzičke.

Za upis u specijalizovane gimnazije i odeljenja i umetničke škole je potrebno da učenik položi i prijemni ispit kojim se proveravaju sklonosti i sposobnosti učenika, navelo je Ministarstvo prosvete.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.