U trendu

Drugi Sajam pogrebne opreme otvoren u Nišu

Drugi Sajam pogrebne i prateće opreme otvoren je danas u niškoj hali „Čair“, a svoje proizvode i usluge izložilo je 35 izlagača iz Srbije i Bugarske.

Sajamsku manifestaciju zajedno otvorili su predsednik Udruženja pogrebnika Srbije Ivan Stanisavljević i bugarski konzul u Nišu Petar Danov.

Stanisavljević je istakao da je osnovni cilj sajma umrežavanje i saradnja pogrebnika i ljudi koji se bave tom delatnošću.

„Uvideli smo da se mnoge kolege ne poznaju i ne znaju da postoje neki proizvođači pogrebne i prateće opreme. Sada će se upoznati i moći će da prošire svoj biznis“, izjavio je Stanisavljević.

On je kazao da u Srbiji još postoje predrasude o proizvodnji pogrebne opreme i organizovanju sajma, i dodao da je nedavno u Bolonji završen sajam koji je okupio 2.000 proizvođača pogrebne opreme, a koji je posetilo više desetina hiljada ljudi.

Prema njegovim rečima, naša zemlja ima razvijenu industriju pogrebne opreme, a poslednji put su proizvođači imali priliku da predstave svoje proizvode u Nišu, na sajmu koji je organizovan 2016. godine.

„Reč je o ozbiljnoj industriji koja u našoj zemlji zapošljava više hiljada ljudi, a o kojoj se uglavnom vrlo malo zna. Osim što je izvor prihoda za brojne porodice, ova delatnost utiče i na razvoj drvne i tekstilne industrije i proizvodnju boja i lakova“, rekao je Stanisavljević.

Drugi sajam pogrebne i prateće opreme biće otvoren do nedelje 28. aprila. Ulaz je besplatan.

Sajam je organizovan pod pokroviteljstvom grada Niša.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.