U trendu

DS: Jagodina 20 godina zarobljeni grad u vlasništvu jednog čoveka i njegovih megafona

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Jagodini ocenio je danas da je taj grad 20 godina „zarobljen i u vlasništvu“ lidera Jedinstvene Srbije (JS) Dragana Markovića Palme i njegovih „megafona“, kao i da su protesti „Srbija protiv nasilja“ koji se održavaju u tom gradu osvežavajuća novina.

„Korumpirana i bahata koaliciona vlast JS i Srpska napredna stranka (SNS) zloupotrebljava sve resurse javnih preduzeća i ustanova u svrhu promocije i učvršćivanja vlasti ove koalicije koja vlada na osnovu ucena, straha i medijske ‘hobotnice’ na čijem je čelu upravo gospodin Marković“, navodi se u saopštenju te stranke.

Niko iz Jagodine, kako su podsetili, nije za 20 godina „smogao snage“ da kritički sagleda vlast u Jagodini, kao ni da organizuje neki protest.

Zato su protesti „osvežavajuća novina, nažalost, izazvana tragičnim povodom, za građane Jagodine, ali i gorka pilula za Dragana Markovića Palmu koji će uskoro morati puno toga da objasni građanima Jagodine“, naveli su iz DS.

Po njihovim rečima, gradska kasa je gotovo prazna, Jagodina je jedan od najzaduženijih gradova sa skoro najnižim platama u Srbiji, računi mnogih gradskih ustanova i preduzeća su godinama u blokadi, poput škola i bolnica, a gradska toplana je u blokadi „za više od milijardu dinara“.

Povod za proteste su dva masovna majsa ubistva u Beogradu i okolini i reakcija su javnosti na svaki vid nasilja koji se godinama promoviše i toleriše, zbog čega iz DS navode da podržavaju sve zahteve građanskih protesta.

Pozvali su građane Jagodine da „dignu glas i protiv akumuliranih lokalnih nasilja“, poput, nasilja nad slobodom govora, nasilja nad gradskim institucijama, naasilja nad svakom vrstom drugačijeg mišljenja.

Iz gradskog odbora DS su ocenili i da su nedavne poplave pokazale da vlast Jagodine za 20 godina nije uspela da reši probleme građana koji posle svake malo veće kiše imaju poplave u svojim objektima, ali da novca ima za „besmislena turističko-partijska putovanja po Evropi“.

„U Jagodini vlada jednopartijski sistem 20 godina, gde se gospodin Marković hvali kako sednice skupštine traju 10 minuta, tako da je čista manipulacija kada se poziva na bilo šta od pre dvadeset godina. Da je bio sposoban da reši probleme našeg grada – rešio bi, jer je imao i sada ima neograničenu vlast“, navodi se u saopštenju.

DS je pozvala građane Jagodine da se u petak, 7. jula pridruže građanskim protestima, navodeći da će govornici biti profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić i profesorka Više medicinske škole u Ćupriji Suzana Milutinović koja je zajedno sa više koleginica ostala bez posla zbog kadrova SNS-a.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma reagovao je prethodnoh petka na protest „Srbija protiv nasilja“ u Jagodini, uz ocenu da su ga organizovali „oni koji su uništili taj grad kada su bili na vlasti od 2000. do 2004. godine“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar