U trendu

AIK Banka dobitnik priznanja za najbolju komercijalnu banku u Srbiji

AIK banka danas je saopštila da je četvrtu godinu za redom dobitnik priznanja za najbolju komercijalnu banku u Srbiji, koje dodeljuje ekonomski magazin iz Velike Britanije „Internešnal Banker“ (International Banker).

Navodi se da je analiza ključnih činilaca u bankarskom sektoru pokazala da AIK banka ostvaruje izuzetne poslovne rezultate, zahvaljujući kontinuiranim investicijama i inovacijama u poslovanju, uz visok stepen profesionalnosti i uvažavanja partnera, klijenata i potrošača.

Etička doslednost i ekološka osvešćenost, kao i briga o širim društvenim interesima, kako je saopšteno, rezultirali su time da se ta finansijska institucija već dugi niz godina nalazi u samom vrhu na srpskom bankarskom tržištu.

Predsednik Izvršnog odbora AIK banke Jelena Galić rekla je da je pred savremenim bankama najveći izazov prilagodjavanje regulativi i IT inovacijama, ali da u obzir treba uzeti i sve jaču tržišnu utakmicu i sve veći broj različitih konkurenata koji sežu daleko van sistema tradicionalnog bankarstva.

„U epicentru cele priče mora da stoji pojedinac–konkretan korisnik, klijent–sa svojim očekivanjima, potrebama, mogućnostima i željama, koje banka usmerena na održivo poslovanje i razvoj, mora da osluškuje pažljivije nego ikada do sada“, kazala je Galić. 

Ona je dodala da je priznanje AIK banci za najbolju komercijalnu banku u Srbiji potvrda da je odnos zaposlenih prema svakom klijentu upravo „onakav kakav bi trebalo da bude“, ali je i dokaz njene poslovne strategije, uspešnosti i regionalne prepoznatljivosti.

AIK banka je prepoznata kao pouzdan partner velikom broju gradjana i privrednika, a pored toga što zauzima jednu od vodećih pozicija po broju klijenata, ona je i lider po adekvatnosti kapitala bankarskog sistema Srbije, što govori o sigurnosti i stabilnosti te finansijske institucije, piše u saopštenju banke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.