U trendu

AIK banka refinansira dug Merkatora S

LJUBLJANA/BEOGRAD – Merkartor grupa (Mercator) je saopštila danas da je sa AIK bankom, kao najboljim od 59 potencijalnih partnera s kojima su vođeni pregovori, završila refinansiranje kredita kompanije Merkator-S koja posluje u Srbiji.

Postupak refinansiranja kredita Merkatora-S, koji je uzet 2014. godine a dospeo bi u martu ove godine, pokrenut je u septembru 2019.

„Vrednost ugovora o refinansiranju, potpisanog sa najboljim ponuđačem – AIK bankom, iznosi 90 miliona evra. Ugovor podrazumeva refinansiranje kredita kompaniji Merkator-S, kao i refinansiranje kratkoročnih obaveza te kompanije“, navodi se ui saopštenju.

Na taj način će, kako se dodaje, jačati struktura kapitala kompanije Merkator-S i poboljšati likvidnost u narednih pet godina.

Iz Merkator grupe poručuju da će u budućnosti moći još više da ulažu u modernizaciju i širenje poslovne mreže i obezbeđenje novih logističkih kapaciteta.

Ističu da će nastaviti da sprovode svoju strategiju razvoja i da će dalji intezivno raditi na smanjenju duga i obezbeđivanju povoljnih uslova za refinansiranje preostalog duga Merkator grupe.

„Za razvoj Merkator grupe važno je i njeno prenošenje u Fortenovu, jer je stabilno vlasništvo ključan uslov za dalji razvoj najveće slovenačke i regionalne kompanije za maloprodaju“, izjavio je Tomislav Čizmić, predsednik Uprave Merkator grupe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.