U trendu

Akcije Komercijalne banke skocile 20%, BELEX indeksi uzletel

BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze su uzleteli danas predvođeni rastom cene akcija Komercijalne banke od čak 20 procenata, a i aktivnost investitora na tržištu se blago oporavila.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,3 miliona dinara (11,1 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX 15 je porastao za približno 4,2 odsto na 860,67 poena, što je njegov najviši nivo u poslednje tri godine, a BELEXlajn je ojačao za oko 2,1 posto na 1.781,50 poena, dostižući takođe trogodišnji maksimum.

Na trgovanju na Open marketu je najveći promet, u iznosu od 0,2 miliona dinara, imala Naftna industrija Srbije po ceni od 614 dinara po akciji, za pola procenta većoj nego u ponedeljak.

Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna se zadržalo na cenovnom nivou od 8.300 dinara uz realizaciju od 0,1 milion dinara.

Obična akcija Komercijalne banke je bila najveći dobitnik dana dostigavši gotovo cenu od 5.000 dinara. Tačnije, vrednost ove kategorije akcija Komercijalne porasla je za neverovatnih 20 procenata na 4.963 dinara, uz simboličan promet.

Poljoprivredno društvo Feketić iz Sombora je ponovo bilo u fokusu ulagača na MTP tržištu, pri čemu je zabeležilo rast cene od 1,0 posto na 3.051 dinar, a istrgovano je za nešto manje od 0,9 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 2,46 posto, u kupovini 4,91 procenat, a u prodaji nisu učestvovali.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.