U trendu

Aplikacija za praćenje „Nektarovih“ dobavljača voća

BEOGRAD – Kompanija „Nektar“ započela je proces digitalizacije poljoprivrednog lanca snabdevanja kroz kreiranje posebne aplikacije i digitalne baze podataka „Nectar hektar“, namenjene voćarima od kojih „Nektar“ kupuje sirovinu.

Aplikacija služi za lakše praćenje procesa dobijanja voća, bolje kontrole dnevnika zaštite i obučavanja proizvođača o primeni najsavremenijih metoda zaštite voća, elektronskog korišćenja dokumentacije, kao i pravovremenog pružanja online stručnih saveta proizvođačima, naveo je „Nektar“.

„Nectar hektar“ namenjen je porevashodno srpskim voćarima koji se nalaze na teritoriji opština u okolini Nektarovih fabrika za preradu: Vladičin Han, Bačka Palanka i Arilje, precizira kompanija.

“Aplikacija ‘Nektar hektar’ predstavlja svakako iskorak u saradnji poljoprivrednih proizvođača i otkupljivača, odnosno prehrambene industrije. Ovakve inicijative su način kako privreda i poljoprivrednici mogu da sarađuju na obostrano zadovoljstvo, ali i dodatni način da pratimo proizvodnju od njive do trpeze˝, istakao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović povodom početka rada aplikacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.