U trendu

Atanasković: Pomagaćemo mladima da ostanu u zemlji

BEOGRAD – Regionalna konfencija privrednika, u organizaciji Studentske unije Ekonomskog fakulteta u Beogradu i uz podršku Ministarstva privrede, biće održana onlakn u nedelju, a resorna ministarka Anđelka Atanasković kaže da je cilj Ministarstva da stvarno podrži mlade i da je zato i dalo podršku održavanju konferencije.

„Želimo da podržimo mlade i da stvorimo ambijent koji bi omogućio da oni ostanu u zemlji, da svoju porodicu osnuju ovde i da ako je moguće vratimo u zemlju naše mlade koji su otišli u inostranstvo“, rekla je ministarka za Tanjug.

Atanasković ističe da Ministarstvo privrede pokušava da najvećim delom sredstava koje ima, omogući privrednicima da što bolje posluju i da i mladi mogu da konkurišu za sredstva i pokušaju sa svojim poslovanjem.

„Ove godine imamo i jedan projekat koji se odnosi na mlade i na žene za koji smo izdvojili 100 miliona dinara bespovratnih sredstava. Taj projekat omogućava mladima koji imaju želju i ideje, da nešto urade sa svojim životom i u svojoj zemlji a mi im stojimo na raspolaganju za pomoć i da krenu u svoj biznis“, naglašava ministarka.

Atanaskovć će otvoriti konferenciju, a očekuje se da će u radu učestvovati izvršna direktorka Aure Mila Litvinjenko, izvršni direktor Đenerali osiguranja Srbija Dragan Filipović, osnivač Mokrogorske škole menadžmenta Srđan Janićijević, direktorka za ljudske resurse MK grupe Marina Rakić i izvršna direktorka Sava Centra Kristina Mirosavljević.

Konferencija počinje u 18 časova, a zbog epidemiološke situacije izazvane kovidom-19 biće održana onlajn.

Zainteresovani mogu da se prijave putem sajta unija.rs gde će dobiti instrukcije za praćenje putem Jutjub kanala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.