najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Atinska berza i danas zatvorena

Atinska berza će i danas ostati zatvorena, uprkos tome što su grčke banke otvorile svoja vrata nakon što su tri nedelje bile zatvorene.

„Nova uredba o kontroli kapitala nam ne dozvoljava da danas počnemo sa radom“, izjavila je portaprolka Grčke berze Aleksandra Grispou, koja je operater Atinske berze, a prenosi britanski list Gardijan.

„Berza bi mogla biti otvorena kroz nekoliko dana“, izjavio je generalni direktor kompanije za finansijske usluge Beta sekjuritis, Evangelos Karacis za Blumberg.

Kada je reč o evropskim berzama, akcije su jutros registrovale skok vrednosti, približivši se šestonedeljnom maksimu, pri čemu je panevropski indeks FTSE Eurofirst 300 porastao 0,2 odsto, dok su akcije banaka evrozone skočile 0,5 odsto.

Grčke banke jutros su ponovo otvorene u osam sati po lokalnom vremenu, nakon što su tri nedelje bile zatvorene. I dalje će važiti limiti za podizanje novca i biće sprovođena kontrola kapitala.

Uredbom grčke vlade, utvrđeno je da limit za podizanje novca tokom jedne sedmice iznosi 420 evra, a dnevni limit za podizanje novca i dalje će biti 60 evra, preneo je AFP.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike