U trendu

Blokiran uvoz automobila

Grupacija ovlašćenih uvoznika automobila i delova apelovala je danas na nadležne da reše problem koji je nastao zbog toga što u Agenciji za bezbednost saobraćaja od početka godine ne postoji ovlašćeno lice koje bi im omogućilo nesmetan rad, zbog čega dolazi do nagomilavanja predmeta i blokade uvoza automobila.

„U Agenciji za bezbednost saobraćaja od 31. decembra ne postoji ovlašćeno lice, pa se nagomilavaju predmeti i blokira rad kako uvoznika novih automobila, kojima su u pojedinim  slučajevima potrebne određene homologacije i atesti, tako i uvoznicima polovnih vozila koji praktično ne mogu uvesti nijedno vozilo bez potpisa i overe od strane nadležne Agencije“, navodi se u saopštenju.

Takodje se dodaje da je zbog blokade, koja traje gotovo mesec dana, naneta velika šteta pravnim i fizičkim licima koji uvoze automobile, ali i odredjenim tenderima koji su na vreme podneti, ali mogu propasti zbog isteka roka.“Apelujemo na nadležne državne organe i resorna Ministarstva da u najhitnijem roku nađu odgovarajuća rešenja kako bi se prevazišla navedena situacija“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.