U trendu

Bogoljub Karić došao u vlasništvo 4,2 posto nemačkog Ajmaksa

BEOGRAD – Bogoljub Karić došao je u vlasništvo 4,2 procenta nemačke kompanije Ajmaks koja se bavi nekretninama, objavio je ugledni nemački list VirtšaftsVohe a prenosi Dojče Vele.

Kako se navodi Ajmaks poslednjih godina nije baš privlačan za investitore a indeks na berzi te kompanije za četiri godine opao je za 80 odsto.

Nemački mediji navode da se iz „Ajmaksa“ na pitanje o Kariću – nisu izjasnili.

Bogoljuba Karića mediji opisuju kao srpskog milijardera, „sumnjivog investitora“ koga je nekada tražio Interpol, i finansijera Slobodana Miloševića.

Konstatuje se da se iz kase Ajmaksa stalno odliva više novca nego što se u nju sliva da se, navodi se, ta rupa godinama krpila novim kreditima, te da „ostaje da se vidi da li će se srpski milijarder Bogoljub Karić usrećiti sa svojim investicijama“

Ukazuje se da Ajmaks ima problem sa jednim od svojih najvećih projekata u Manhajmu gde su zbog kašnjenja izgradnje i ‘novih planiranja’ porasli troškovi gradnje.

Napominje se i da je dobitak Ajmaksa od prodaje dva logistička centra u Srbiji ispao manji nego što je ranije bilo planirano.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.