U trendu

Cadez ustupio mandat u KIF-u predsedniku kosovske PK

LJUBLJANA – Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ustupio je danas svoj mandat predsednika Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6) predsedniku kosovske privredne komore Ljuljzimu Rafuni.

Na Investicionoj konferenciji u organizaciji Komorskog investicionog foruma, koja se danas održava u Ljubljani, Čadež je naglasio da je vreme za još veće poverenje i saradnju svih privreda u regionu, saopštili su iz PKS-a.

„Vreme je da verujemo jedni drugima, da slavimo ono što nas spaja, a ne ono što nas deli. Stoga sam odlučio da ustupim svoj mandat predsednika Upravnog odbora KIF-a, kao naše zajedničke regionalne komore, dragom prijatelju Ljujzimu Rafuni, predsedniku Privredne komore Kosova“, poručio je Čadež.

Pozvao je zemlje zapadnog Balkana da zajedno izgrade bolju budućnost za naše poslovanje i da od regiona sukoba, izgrade region uspeha, pa zahvalio Rafuni na prihvaćenom mandatu.

Čadež je istakao da pre osam godina, kada je počela saradnja PKS-a i kosovske privredne komore, a potom i svih komora regiona, niko nije verovao da je to moguće.

„I zato mi je izuzetno drago kada danas vidim zajedno kolege iz svih privrednih komora – Albanije , Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije i Kosova, kada vidim da delimo zajedničku viziju, da delimo drugu realnost. I to nije nešto što se kaže reda radi, jer računa se samo ono šta zaista konkretno uradite, a ovo je još jedan korak u tom pravcu“, rekao je Čadež.

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana okuplja više od 350.000 kompanija iz celog regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.