U trendu

CMG: Kina pomaže preduzećima finansiranim iz inostranstva da nastave sa radom

Kina će preduzeti mere da pomogne preduzećima finansiranim iz inostranstva da obnove rad i proizvodnju, saopštilo je Ministarstvo trgovine, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

„Izbijanje pandemije korona virusa imalo je uticaj na proizvodnju i poslovanje domaćih i stranih preduzeća. Kineska vlada pridaje veliki značaj radu preduzeća finansiranih iz inostranstva u našoj zemlji usred pandemije i formirala je posebne radne grupe za ključne projekte finansirane iz inostranstva“, rekao je portparol ministarstva Šu Jueting, prenela je CMG.

Šu je naveo da će Ministarstvo trgovine, zajedno sa relevantnim resorima i lokalnim samoupravama, pomoći preduzećima, posebno stranim finansiranim preduzećima, u oblastima koje su najviše pogodjene pandemijom, kako bi rešavala specifične probleme u obnavljanju proizvodnje, kadrovskoj politici, logistici i transportu.

„Kao odgovor na novonastalu situaciju i probleme o kojima izveštavaju preduzeća finansirana iz inostranstva, Ministarstvo će pomoći da se koordiniraju i blagovremeno rešavaju, kako bi se obezbedilo stabilno i uredno poslovanje“, rekao je Šu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.