Deca (ne)bezbedna u taksi vozilima?

Ko u svom automobilu prevozi dete niže od 135 centimetara, a mlađe od 12 godina, bez dečjeg auto-sedišta, rizikovaće, ako se usvoji Predlog izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, da plati kaznu od 120.000 dinara. Međutim, od ove obaveze izuzeti su taksisti.

Tačno je da ni po starom, a ni po novom zakonu o bezbednosti saobraćaja nije predviđena obaveza taksista da decu prevoze u auto-sedištima – kaže za „Novosti“ Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Srbije. – I to je urađeno iz praktičnih razloga.

Okanović objašnjava da je faktički nemoguće da se uvede ova zakonska obaveza jer bi to značilo da taksista mora u prtljažniku da ima čak devet auto-sedišta da bi se ponašao u skladu sa predviđenim propisima.

– Morao bi da ima tri sedišta kategorije 0, tri sedišta kategorije 1, 2 i 3. Naravno, u slučaju da neko želi da preveze trojke – kaže Okanović. – I zato je napravljen izuzetak i dozvoljeno je taksistima da mogu da prevoze decu bez auto-sedišta.

Čak i u zemljama koje najviše pažnje posvećuju prevozu i zaštiti dece, poput Velike Britanije i Švedske, kaže Okanović, iz istog razloga nije propisana obaveza da taksisti poseduju auto-sedišta.

S druge strane, slažu se u Komitetu za bezbednost saobraćaja Srbije, verovatno bi trebalo da „reaguje tržište“ pa da pojedina taksi udruženja ponude i opciju prevoza dece u bezbedonosnim sedištima. To je moguće uraditi ili po unapred ugovorenoj vožnji ili bi na pojedinim lokacijama u gradu (na primer u blizini porodilišta, dečjih zdravstvenih ustanova) bila parkirana taksi vozila sa ugrađenim odgovarajućim vrstama auto-sedišta.

Problem prevoza dece je veoma veliki. U Srbiji je u prošloj godini poginulo 14 mališana, većina kao putnici u vozilu. Pri tome su kontrole upotrebe dečjih auto-sedišta i vezivanja pojaseva na zadnjem sedištu bile poražavajuće jer ni 10 odsto proveravanih vozača nije poštovalo ove zakonske odredbe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.