U trendu

Dorsi: Nije mi lako, volim ovu mrezu, ali vreme je za promene

SAN FRANCISKO – Osnivač i izvršni direktor Tvitera DŽek Dorsi podneo je danas ostavku na mesto prvog čoveka ove društvene mreže i odluka odmah stupa na snagu, a Dorsi će ostati član menadžmenta Tvitera najmanje do sledeće godine.

Tehnološki šef Tvitera Parag Agraval će preuzeti ulogu izvršnog direktora.

„Odlučio sam da napustim Tviter jer verujem da je kompanija spremna da krene dalje od svojih osnivača. Moje poverenje u Paraga kao direktora je veliko. Njegov rad u prethodnih 10 godina je bio transformacioni. Duboko sam mu zahvalan zbog njegovih veština, srca i duše. Vreme je za vođstvo“, saopštio je Dorsi, preneo je CNN.

Dorsi se obratio i na Tviteru, gde je napisao da je to bila samo njegova odluka.

„Bilo mi je teško, naravno. Volim ovu mrežu, kompaniju, volim vas sve, mnogo. S jedne strane sam tužan, s druge sam radostan. Nema mnogih kompanija koje su dostigle ovaj nivo. I nema mnogo osnivača koji biraju dobrobit kompanije pre svog ega. Znam da ćemo dokazati da je ovo bio pravi potez“, napisao je Dorsi.

Nakon objave ove vesti, Tviterove akcije su skočile za 11 odsto.

Dorsi osim Tvitera ima i digitalnu platnu kompanije Skver.

Inače, jedan od akcionara Tvitera „Eliot Menadžment“ zatražio je smenu Dorsija s mesta direktora još 2020. godine, pre nego što je investiciona firma postigla dogovor sa menadžmentom kompanije Tviter.

Osnivač „Eliot Menadžmenta“ i milijarder Pol Singer pitao je tada da li Dorsi treba da vodi obe kompanije, pozivajući ga da napusti funkciju jedne od njih (Tviter ili Skver).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar