U trendu

EPS: Umesto 600 biće oko 300 direktora

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović najavio je danas da će do kraja ove godine biti prepolovljen broj direktora u tom javnom preduzeću, sa 650 na 300 do 350.

„Idemo tempom koji nije dat samo planovima EPS-a već je morao da se uskladi i sa državnim i međunarodnim institucijama, MMF-om i Svetskom bankom“, kazao je on na Beogradskom  sajmu gde je otvoren Sajam energetike.

Obradović je naglasio da je EPS uspeo da postigne ono što je bilo nezamislivo u javnim preduzećima, a to je da se u kompaniji više ne napreduje po stranačkoj osnovi i da nema stranačkog zapošljavanja već da su struka i kvalitet primarni.

On je najavio i da će do kraja oktobra ceo sistem EPS-a poštovati proceduru da se za svako novo radno mesto koje nije bilo popunjeno prvo raspiše interni konkurs, a kasnije eksterni koji će biti javan kako bi najbolji stručnjaci mogli da nađu zaposlenje u toj kompaniji.

„Poslovaćemo mnogo organizovanije i ideja je da budemo stub ekonomije Srbije“, kazao je Obradović dodavši da će EPS u narednom periodu doneti novu strategiju i da je plan te kompanije da posluje profitabilno i bude pouzdan partner.

(Beta)

1 komentar
  1. Prvoslav

    Koliko se sećam, kako je štampa pisala, već ove jeseni, sada, trebalo je da bude najviše oko 30 direktora u EPS-u, Srbija gas restruktuiran još prošle godine i da ne pominjem 180 „onih“ preduzeća i 500 „ovih“ preduteća. Sve nabrojano od početka teksta – paraziti koji sisaju krv države, a njihovi radnici bogami debelo žive!!! I dalje propadamo dupke!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike