U trendu

Erbas predviđa da će Kina biti najveće svetsko tržište avio usluga do 2042.

Kina će postati najveće svetsko tržište vazduhoplovnih usluga do 2042. godine, s tržištem vrednim 54,1 milijardu američkih dolara, prognozirao je Erbas Kina (Airbus China).

Kako piše Sinhua, Kina bi trebalo da prestigne Evropu i Severnu Ameriku i da izbije na prvo mesto na globalnom tržištu avio-usluga, pošto se očekuje da će flota komercijalnih aviona u upotrebi u toj zemlji porasti na 10.930 do 2042. godine, navodi se u prognozi Erbasovih avio usluga za kinesko tržište.

Usred stalnog napretka u ostvarivanju svojih “dvostrukih ugljeninih” ciljeva, kineska industrija civilnog vazduhoplovstva postaje efikasnija i njen kvalitet se poboljšava. To stvara više mogućnosti za tržište usluga u tri glavne oblasti: održavanje, obuka i operacije i poboljšanje iskustva putnika, rekao je Hu Jongdong, potpredsednik strategije za korisničke usluge, razvoj poslovanja i operacije u Erbasu Kina.

Prognoza Erbasa predviđa da će se potražnja Kine za pilotima, tehničarima i članovima kabinskog osoblja više nego udvostručiti sa 212.000 radnih mesta u 2023. na 561.000 u 2042.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar