U trendu

FT: Britanci prodaju stadion Vembli američkom milijarderu?

LONDON – Čuveni stadion Vembli, poznat kao dom enleskog fudbala, mogao bi da bude prodat američkom milijarderu Šahidu Kanu za 600 miliona funti (790,4 miliona dolara), ukoliko taj dogovor dobije punu podršku u Fudbalskom savezu Engleske.

Članovi uprave Fudbalskog saveza Engleske će, kako piše Fajnenšel Tajms (FT) u današnjem broju, glasati sutra o tome da li da prodaju Vembli ili ne.

Fudbalski savez i Kan su se načlno dogovorili da postignu sporazum „ovih dana“, navodi list, pozivajući se na nekoliko ljudi upoznatih s tim pitanjem.

Za prodaju je potrebno odobrenje 10-članog Upravnog odbora Fudbalskog saveza Ebgleske, koji će se sastati sutra, a jedan mali broj članova tek treba da se izjasni da li podržava taj aranžman, dodaje se u tekstu.

Mada ovaj posao ima ekonomskog smisla, neki članovi odbora će „možda glasati rukovodeći se čistom emocijom“ kako bi sprečili prodaju, navodi FT.

Kan je od aprila u pregovorima sa Fudbalskim savezom o kupovini stadiona Vembli.

Američki milijarder, poreklom iz Pakistana, vlasnik je fudbalskog tima Fulam iz Londona i američkog nogometnog kluba DŽeksonvil Jaguars.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.