Gebruder Vajsu i Milšpedu omogućeo lakše carinjenje

Foto: Beta

Uprava carina saopštila je danas da je kompanijama Gebruder Vajs i Milšped dodelila sertifikat o statusu Ovlašćenog privrednog subjekta (OPS), što će im omogućiti jednostavniju i bržu proceduru carinjenja robe.

Kako je navedeno, te dve kompanije su dokazale da su dugoročni i stabilni partneri u spoljnotrgovinskoj aktivnosti Srbije u lancu snabdevanja, skladištenju i transportu.

„Status OPS ne može da dobije bilo ko, već samo ona kompanija koja je prošla rigoroznu kontrolu svih segmenata poslovanja i usvojila je stroge evropske standarde, te da je sposobna da garantuje bezbednost, kako u proizvodnji, tako i u skladištenju, distribuciji i otpremi robe“, istakla je Poreska uprava.

Pomoćnik direktora Uprave carina u Sektoru za carinske postupke i procedure Snežana Karanović kazala je da taj status najveći doprinos olakšanju poslovanja i da praktično znači manji broj fizičkih pregleda i pregleda dokumentacije, prioritet prilikom pregleda pošiljke na osnovu analize rizika, kao i pravo da se zahteva provera na određenoj lokaciji.

Farmaceutska kompanija Hemofarm iz Vršca je bila prva kojoj je Uprava carina dodelila Status OPS, početkom aprila ove godine.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar