U trendu

Hemofarm fondacija obeležava 30 godina postojanja

Hemofarm fondacija obeležava 30 godina postojanja tokom kojih je realizovala više od 2.300 aktivnosti u vrednosti od oko 14 miliona evra, saopšteno je danas.

Fondacija je navela da je pomogla brojne zdravstvene ustanove u Srbiji doniranjem medicinskih aparata i opreme, i sprovela na stotine projekata i kampanja u oblasti zdravlja, obrazovanja i kulture, kojima je nastojala da unapredi zdravlje i kvalitet života ljudi u Srbiji.

„Hemofarm fondacija je od svog nastanka brinula o zdravlju i kvalitetu života ljudi. Pomagali smo bolnice, pokretali projekte, kampanje i akcije u oblasti zdravlja, ulagali u obrazovanje i kulturu. Borili smo se protiv predrasuda koje prate doniranje organa i mentalno zdravlje, jer kada je reč o borbi za život, tu nema kompromisa“, rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

Dodao je da fondacija danas, kada obeležava jubilej, ima motiv više da nastavi da bude primer u zajednici i inspiriše druge.

„Samo zajedno možemo do ojačamo zdravstveni sistem u Srbiji, podstaknemo društvo na odgovornost prema sopstvenom zdravlju, motivišemo i mobilišemo ga na empatiju i solidarnost za generacije koje dolaze“, rekao  je Zeliger-

Značajni i u javnosti najviše prepoznati projekti Hemofarm fondacije su kampanja „Najvažniji poziv u životu“ o važnosti doniranja organa, kampanja „Nesalomivi“ koja se bori protiv depresije i stigme, projekat psiho socijalne podrške stanovništvu „Na kafi sa psihologom“, kao i Program za obrazovanje „Možeš i ti“ koji je do danas podržao 3.720 akademaca.

Na inicijativu Hemofarm fondacije ustanovljena je SOS linija za borbu protiv depresije „Nesalomivi“ 0800 001 002, na kojoj rade psiholozi i psihijatri četiri Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici, putem koje je, u poslednje dve godine, podršku dobilo više od 17.000 ljudi.

Za društveno odgovoran rad Hemofarm fondacija je u prethodnih 30 godina dobila brojna priznanja, a samo u poslednjih osam i po godina nagrađena je sa preko 40 priznanja na nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar