U trendu

Hil i Lazarević: SAD podržavaju Vladu Srbije u unapredjenju poslovnog okruženja

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji Kristofer Hil i predsednik Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) Stefan Lazarević objavili su danas na zajedničkom sastanku da će SAD nastaviti da pružaju podršku Vladi Srbije u svim važnijim reformskim procesima kojima se dodatno unapredjuje poslovno okruženje.

U saopštenju AmCham-a se navodi da se na sastanku govrilo o značaju daljeg napretka Srbije u pridruživanju EU.

„Srbija je postala ključna investiciona destinacija u Evropi. Američke kompanije su u Srbiju uložile preko četiri milijarde dolara i zapošljavaju više od 20.000 radnika. Postoji veliki potencijal za dalji rast“, izjavio je ambasador Hil.

Dodao je da čvrsto veruje u nastojanja AmCham-a da podrži američke vrednosti, uključujući stvaranje jednakih tržišnih uslova za sve privrednike, kao i unapredjenje transparentnosti, vladavine prava, digitalizacije, energetske diversifikacije i zaštite životne sredine.

„To su načela koja će pomoći Srbiji da ne samo privuče nove kompanije, već i da postane članica EU, najvećeg trgovinskog bloka na svetu“, rekao je Hil.

Lazarević i Hil su izrazili punu podršku regionalnoj ekonomskoj saradnji kroz inicijative kao što je „Otvoreni Balkan“, čiji je cilj smanjenje prepreka za trgovinu i putovanje izmedju zemalja u regionu, navodi se u saopštenju.

Dvojica govornika su naglasila značaj nastavka reformi i nakon formiranja nove Vlade Srbije.

„AmCham će nastaviti da bude aktivan i konstruktivan partner Vladi Srbije u prioritetnim reformskim oblastima koje ćemo definisati u saradnji sa novom Vladom“, zaključio je Lazarević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.