U trendu

Hiljade zaposlenih u Kredi Svis banci ostaće bez posla

BERN – Švajcarska bankarska grupa Kredi Svis raspravlja o gašenju više hiljada radnih mesta širom sveta, izvestio je danas „Blumberg njuz“, pozivajući se na dobro upućene izvore.

Očekuje se da će ova grupa finalizirati planove u narednih nekoliko meseci i istražiti neefikasnost službe za upravljanje investicijama na dnevnom nivou, kao i službe za upravljanje rizikom i informacionim tehnologijama, u okviru napora da preoblikuje svoje investiciono bankarstvo, navodi se u izveštaju njujorške agencije.

Kredi Svis je krajem jula prijavio gubitak od 1,59 milijardi švajcarskih franaka (1,65 milijardi dolara) za drugo tromesečje, podbacivši značajno u odnosu na tržišna očekivanja.

Banka je poršlog meseca takođe imenovao šefa za upravljanje imovinom Ulriha Kernera za svog novog glavnog izvršnog direktora. NJegov zadatak je da smanji sektor investicionog bankarstva i troškove za više od milijardu dolara kako bi pomogao banci da se oporavi od niza skandala i gubitaka.

Kredi Svis banka je ranije saopštila da ima za cilj da skrati rok za uštedu troškova ubrzanim sprovođenjem mera, uvedenih prošlog novembra u okviru programa reorganizacije, s ciljem sistemske uštede od 1,0 do 1,5 milijardi franaka godišnje do 2024.

Banka je pooštrila mere kontrole nakon što je pretrpela milijarde dolara gubitaka zbog grešaka u upravljanju rizicima i prilagođavanju poslovanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar