„Hitači“ prodaje 60 odsto posla sa kućnim aparatima Turcima

TOKIO – Japanska kompanija „Hitaći Ltd“ je u završnoj fazi pregovora o prodaji 60 odsto udela u inostranom poslu sa kućnim aparatima turskoj kompaniji „Arcelik A.S.“ za oko 300 miliona dolara.

Ovu su za agenciju KJODO potvrdili informisani izvori, koji su i precizirali da japanski konglomerat planira da proda udeo u poslu koji vodi njena kompanija za kućne aparate „Hitaći Global Life Solutions Inc“, jer želi time da uspostaviti kanale prodaje u Evropi i drugim tržištima u inostranstvu putem mreža turske kompanije.

„Hitaći“ trenutno ulaže velike napore da kroz restrukturiranje vrati fokus na svoje osnovne delatnosti, poput infrastrukture i informacione tehnologije.

Kao deo takvih napora, kompanija razmatra prodaju celokupnog ili dela udela u svojim podružnicama „Hitaći Construction Maćineri Co.“ i „Hitaći Metals Ltd“. navodi se prema istim izvorima.

„Hitaći Ltd“ je sa kompanijom koja vodi posao kućnih aparata za period od godinu dana zaključno sa martom 2020 godine zabeležio prodaju od 4,5 milijarde dolara, uglavnom na domaćem tržištu.

Kina kao i druge azijske države i dalje su glavna inostrana tržišta kompanije, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.