U trendu

INA proširila maloprodajnu mrežu u Crnoj Gori

ZAGREB – Hrvatska Industrija nafte Ina proširila je u Crnoj Gori svoju maloprodajnu mrežu kupovinom pet maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, a nakon njihovog puštanja u funkciju, upravljaće s 11 maloprodajnih mesta u toj zemlji i time povećati svoj tržišni udeo na otprilike 15 odsto, saoopšteno je iz te kompanije.

Transakciju kupovine pet atraktivnih maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, čija se vrednost ne navodi u saopštenjuu, odobrio je regulator za zaštitu tržišnog natecanja, a kupljene lokacije nalaze se u Kotoru (2), Podgorici, Bijelom Polju i Mojkovcu.

Ina već ima mrežu postojećih lokacija u Podgorici, Tivtu i Pljevljima, podseća hrvatski sajt „Poslovni“.

Kako se navodi, tom akvizicijom Ina se dodatno pozicionirala na tržištu Crne Gore – u odnosu na 2017. godinu kada je imala jedan odsto udela na tržištu.

U kompaniji planiraju dalje širenje maloprodajne mreže na crnogorskom tržištu i njen razvoj uvođenjem široke lepeze usluga, poput gastro koncepta Fresh Corner.

Trenutno Ina zapošljava oko 150 radnika na maloprodajnim mestima u Crnoj Gori, uz tendenciju rasta tog broja, dodaje portal

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.